TSD VE İBB’DEN ENGELSİZ İSTANBUL İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ!
  • Tarih: 12 Şubat 2026
  • Yazar:

TSD VE İBB’DEN ENGELSİZ İSTANBUL İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ!

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve beraberindeki şube başkanları, İBB Engelliler Şube Müdürlüğü’ne "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. Ziyarette, İstanbul’daki engelli bireylerin yaşam kalitesini artıracak yeni projeler ve ortak çalışma zeminleri masaya yatırıldı.

İSTANBUL  Türkiye’nin engelli hakları mücadelesindeki en köklü kurumlarından biri olan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Engelliler Şube Müdürlüğü ile bir araya geldi. TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ın öncülüğünde gerçekleşen heyet ziyaretine, derneğin farklı şubelerinden başkanlar da eşlik etti.

Ortak Akıl ve İş Birliği Mesajı

Yeni dönemde yürütülecek çalışmaların koordinasyonu ve engelli bireylerin yerel yönetimlerden beklentilerinin görüşüldüğü ziyarette, “erişilebilirlik” ve “sosyal entegrasyon” konuları ön plana çıktı. TSD Genel Başkanı Şükrü Boyraz, sivil toplum kuruluşları ile yerel yönetimler arasındaki diyaloğun, sorunların çözümü noktasında hayati önem taşıdığını vurguladı.

Ziyaretin öne çıkan başlıkları şunlar oldu:

  • Erişilebilir Şehir Planlaması: İstanbul’un ulaşım ve kamusal alanlarının engelli kullanımına tam uygun hale getirilmesi.

  • Sosyal Destek Mekizmaları: Engelli bireyler ve ailelerine yönelik psikososyal destek projelerinin genişletilmesi.

  • İstihdam ve Eğitim: Engelli gençlerin iş gücüne katılımını artıracak yerel eğitim programları.

  • Kültür ve Sanat: İBB’nin sosyal tesis ve etkinliklerinden engellilerin daha aktif faydalanması.

“Birlikte Daha Güçlüyüz”

 

İBB Engelliler Şube Müdürlüğü yetkilileri, nazik ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek; İstanbul’un her bir sakini için “eşit ve adil” bir kent vizyonuyla hareket ettiklerini belirtti. Şube başkanlarının da kendi bölgelerindeki spesifik sorunları aktardığı görüşme, karşılıklı iyi niyet temennileri ve iş birliği sözleriyle sona erdi.

Etiketler:

,