TSD Sinop Şubesine  “Engelsiz Etüt Engelsiz Eğitim” Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Üniversite Öğrencilerinden Ziyaret!
  • Tarih: 27 Mayıs 2022
  • Yazar:

TSD Sinop Şubesine “Engelsiz Etüt Engelsiz Eğitim” Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Üniversite Öğrencilerinden Ziyaret!

Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Ayşegül DEMİR öncülüğünde yürütülen proje ile Engelliler Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle üniversite gençleri ve engelli bireyler arasında köprü kurarak eğitimin önünde engel olmadığını görünür kılmak amaçlanmıştır.

Ziyaret esnasında öğrencilerin saha gözlemleri dikkate alınarak dernek üyelerinin yaşam deneyimleri ve zorluklarla baş etme mücadeleleri hakkında Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şube Başkanı Sayın Murat KARAGÜLMEZ tarafından bir seminer verildi.  Eğitimin engel tanımadığı bu platformda, gerçekleştirilen seminerde öğrenciler engellilik ve engellilerin yaşam biçiminin nasıl ve ne şekilde olduğunu öğrenerek, merak ettikleri hususları soru cevap yoluyla öğrenme fırsatı buldular.

 

 

Etiketler:

,