TSD ORDU ŞUBESİNİN SOSYAL SORUMLULUK KAPSAMINDA YÜRÜTTÜĞÜ "KÖR DÖĞÜŞÜ" ADLI OYUN!
  • Tarih: 21 Mart 2022
  • Yazar:

TSD ORDU ŞUBESİNİN SOSYAL SORUMLULUK KAPSAMINDA YÜRÜTTÜĞÜ "KÖR DÖĞÜŞÜ" ADLI OYUN!

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Osman Çakmak'ın yönettiği "Kör Döğüşü'' adlı oyun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Ordu Üniversitesi Kampüsündeki salonda sahne alacak.

TSD Ordu Şubesinin sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüğü çalışmalardan biri olan "Kör Döğüşü'' adlı oyun, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi ve Ordu Üniversitesi de destek oluyor.

Günümüz ekonomik şartlarına da denk düşen oyun, Anadolu ahlak ve geleneklerinin yoksullukla nasıl dejenere olabildiği işleniyor. Oyunda, her ne kadar gelenekselin dejenere edildiği gösterilse de, aslında Anadolu kültürünün her şeye rağmen derinlerde saklı olan insani ve ahlaki değerleri bozamadığını da ortaya koyuyor.

"Geleneği yaşatmak istiyoruz"

Ordu Sakatlar Derneği Başkanı Selma Gülseren, "Amacımız, hem kaynaşmayı pekiştirmek, hem de geleneksel hale getirdiğimiz tiyatro kültürünü ara vermeden devam ettirmek. Gelecek sezondaki oyunlarımızı ağırlıklı olarak engelliler ve aileleriyle sürdüreceğiz. Biz bu geleneği ve kültürü sürdürmek, yaşatmak istiyoruz. Bu amaçla Osman Çakmak ve Ali Kemal Tandoğan hocalarımızla yoğun bir çalışmanın içine girdik. Oyunumuzun kadrosu çok geniş ve oyun çok güzel. Özveri ve gönüllülük temelinde zamanlarını ayıran bir ekip olduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ilk oyunumuzu sahneye koyacağız. Başta engelli dostlarımız olmak üzere herkesi oyunumuza bekliyoruz. Oyunumuz 3 Aralık Cuma günü saat 15.00'da Ordu Üniversitesi Kampüsünde bulunan salonda oynayacağız.'' dedi.

"Amatör ruhla çalışıyoruz"

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda onlarca oyunu yönetmiş, 47 yılını tiyatroya vermiş yönetmen Osman Çakmak ise oyunla ilgili şunları söyledi; "Çakmak; ''Oyuncu kadromuz tamamen amatör ve hiç bir beklentimiz olmadan amatör ruhla çalışıyoruz. Kadromuzda profesyonel oyuncu sadece Ali Kemal Tandoğdu var. Kalabalık bir kadromuz var ve bütün arkadaşlarımız özveri ve sabırla çalışıyor."

Etiketler:

,