TSD Milas Şube Başkanı Tevşi: “Bu yolda çok ciddi sıkıntılar yaşadık”
  • Tarih: 08 Aralık 2022
  • Yazar:

TSD Milas Şube Başkanı Tevşi: “Bu yolda çok ciddi sıkıntılar yaşadık”

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Milas Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Tek aday olarak girdiği seçimde açık oylama ile Hüsnü Tevşi, şube başkanı seçildi. Kurulda konuşma yapan Tevşi; “Milas’ın ihtiyacı olan bir dernek için yola çıktık. Bu yolda çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Yeri geldi sırtımızda eşyalar taşıdık. Yine de bu büyük aile ile birlikte mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Milas Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. TSD Genel Sekreteri Yılmaz Demirel, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Zafer Partisi Milas İlçe Başkanı Suat Yaşar, Milas Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker ve TSD üyelerinin katıldığı etkinlikte ilk olarak yoklama gerçekleştirildi ve ardından divan üyeleri tanıtıldı.

Divana; Milas Kent Konseyi Başkanı Serap Türker, Sevgi Akyol ve Pembe Sarı oy birliği ile seçildi. Divanın yerini almasının ardından divan başkanı Türker tarafından gündem okundu ve gündem maddelerine geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Sözlerine dernek üyelerine teşekkür ederek başlayan ve kongrenin yeterli katılım ile gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Milas Şube Başkanı Hüsnü Tevşi; “ Yaklaşık 3 yıldır faaliyet içerisinde olan derneğimiz, bu süre zarfında Milas’taki engellilerin sesi oldu. Biz 3 arkadaş Milas'ta bir engelli derneği olmadığının farkına vardık. Bir mücadelesizliğin farkına vardık ve bir vizyon ile, bir hayalle yola çıktık. Milas’ın ihtiyacı olan bir dernek için yola çıktık. Bu yolda çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Yeri geldi sırtımızda eşyalar taşıdık. Yine de bu büyük aile ile birlikte mücadelemize devam ediyoruz. Bundan sonra engellilere yardımdan çok farkındalık yaratma, onları toplum içerisine katma çabamızı sürdüreceğiz” diyerek kürsüyü TSD Genel Sekreteri Yılmaz Demirel’e bıraktı.

TSD Genel Sekreteri Demirel, derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini açıklarken şunları ifade etti: “Türkiye’de en büyük sorun eğitimsizlik. Engelli bireylere toplumda nasıl yaklaşılacağına dair hiç kimsenin bir fikri yok. Engellilere acımayın, onlar herkes gibi insan, hepimiz bu dünyada eşitiz. Engellilerin, engelli olmasının sebebi toplumun onlara koyduğu kısıtlamalardır. Siz engelli asansörü yapmazsanız o kişinin binaya girmesini engellersiniz fakat bu engeli siz koymuş olursunuz. Türkiye’de engellilere acıma ile yaklaşılıyor. Kimse sizden acıma beklemiyor, sadece yaratılan engelleri kaldırın, daha sonrasında göreceksiniz ki o acıdığınız bireyler herkesten daha başarılı olacak.” Konuşmaların ardından faaliyet raporu, mali rapor okunarak ibra edildi. Kongreye tek lise olarak giren ve açık oylama yöntemi ile seçilen Hüsnü Tevşi ve yönetimi tanıtıldı.

Daha önce atama ile başkan olduğunu fakat bu defa seçilerek gelmiş olmasının çok daha anlamlı olduğunu belirten Tevşi, bu süreçte kendilerinin sesinin duyurulmasında büyük çaba sarf eden Milas yerel basınına ayrıca teşekkür etti.

Kongrede söz almak isteyen Milas Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, engellilerin toplu taşımada yaşadığı sıkıntıların farkında olduğunu ve bunu çözmek için elinden geleni yaptığını belirtirken, iş birliği çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Biz şoför esnafı olarak, araçlar konusunda engelliler için gerekli düzenlemeyi yaptık fakat maalesef ki şoförlerimizin yaşadığı sıkıntılar siz değerli vatandaşlarımıza yansıyor. Bizim 20’ye yakın ücretsiz taşıdığımız grup var. Bunların arasında en büyük öneme sahip olan siz engelli vatandaşlarımızsınız. Engelli vatandaşlarımız, toplu taşımada bir sorun yaşadığında bunu çözmek için elimden geleni yaptım. Bu sorunu yaratanlara müsemma göstermedim. Bundan sonrada öyle olacak. Uygun görürseniz, sizlerle bundan sonra en azından ayda 1 kez bir araya gelip şikayet ve dileklerinizi dinlemek, ortak çözüm bulmak istiyorum. Engelli vatandaşlarımız her zaman başımızın tacıdır.” Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu.

Etiketler:

,