Font Boyutu: A A- A+
Renk Değiştir: Pembe Sarı Mavi

Orhan Kıvılcım ile portreni yaptırmak ister misin? Web kameranı aç ve Orhan Kıvılcım tablonu yapsın. Şimdi tıkla.

Site İçi Arama

Haberler

Herkes için Ulaşılabilir Türkiye Logosu
ETKİLEŞİM KUTUSU
E-POSTA İLE PAYLAŞ

E-Posta Adresi:

Ulaşılabilirlikte Seferberlik Başladı!

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde tüm sorumlu kurum ve kuruluşların 2012 yılı Temmuz ayına kadar özürlülerin önündeki engelleri kaldırmaları ve sonrasında da daha kaliteli hizmet verebilmeleri için Türkiye’nin 7 Bölgesinde yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları konusunda bilgilendirilmeleri amacıyla “Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları” serisine başladı.

Toplantılarda kalan sürede yerelden genele tüm kamu ve sivil kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumlulukları tekrar hatırlatılarak, yapmaları gerekenler konusunda bilgi paylaşımı yapılması ve teknik destek sağlanması hedefleniyor.

“Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları” çerçevesindeki ilk toplantı Marmara Bölgesi’nde başlatıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılımlarıyla Kocaeli Çayırova’da 26-28 Aralık 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen ilk toplantıda yaptığı konuşmalarında Bakan Şahin ulaşılabilirlik konusunda kalan sürenin uzatılmayacağını vurguladı.

Bu kapsamda toplantıların ikinci ayağı “Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları Akdeniz Bölgesi”  toplantısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde 14 Ocak 2012 tarihinde Adana Hilton Otelinde gerçekleşti. Paylaşım Toplantılarının üçüncüsü ise İç Anadolu Bölgesi için Kayseri’de 28 Ocak 2012 tarihinde Kayseri Hilton Otelinde gerçekleşti.

genel

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Aylin Çiftçi yasaya rağmen geride kalan 7 yılda çok ciddi bir mesafe alınmadığını, şimdilik ‘ulaşılabilirlik’ konusunda ‘seferberlik’ ilan ettiklerini ifade etti. Yapılan düzenlemelerle engellilerin istihdamı hususunda önemli adımların atıldığına işaret eden Çiftçi, bu meselede de henüz yapılması gereken çok önemli işlerin olduğunu dile getirdi. Çiftçi şunları söyledi.

Özürlülerin hayatını zorlaştıran etkenlerin başında gelen fiziki çevre düzenlemelerinin, binaların ve toplu taşıma araçlarının özürlülerin kullanımına uygun olmaması probleminin çözümü için, 5378 sayılı Kanunla, sorumlu tüm kurum ve kuruluşların umuma açık her türlü bina, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanların, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarının; büyükşehir belediyeleri ve belediyelerin, şehir içinde kendilerince sunulan ya da denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin 2012 yılına kadar özürlülerin ulaşabilirliğine uygun hale getirmeleri hüküm altına alınmıştı.

Türkiye’de ulaşılabilirliğin sağlanması için tüm kurum ve kuruluşlara tanınan süre 2012 yılının Temmuz ayında sonlanacak. Yani görevi ve sorumluluğu bulunan kamu ve sivil tüm kurum ve kuruluşların ulaşılabilirliği sağlamaları için kısa bir süre kaldı. Kalan bu süre sonunda, Temmuz 2012’den itibaren, özürlü vatandaşlar artık kendileri için ulaşılabilir uygulamaların yapılmamış olması durumunda dava açma hakkını elde edecekler.

Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları Programı Tarihleri:

 ŞEHİR

TARİH

BÖLGE

Adana

14 Ocak 2012

Akdeniz

Kayseri

28 Ocak 2012

İç Anadolu

Trabzon

18 Şubat 2012

Karadeniz

Diyarbakır

3 Mart 2012

Güneydoğu Anadolu

İzmir

17 Mart 2012

Ege

Erzurum

24 Mart 2012

Doğu Anadolu