Font Boyutu: A A- A+
Renk Değiştir: Pembe Sarı Mavi
Erişilebilirlik

TSD Forum yayında

Site İçi Arama

Basın Açıklamaları

Basın Açıklamaları
ETKİLEŞİM KUTUSU
E-POSTA İLE PAYLAŞ

E-Posta Adresi:

İsrail'in yaptığı kıyım durdurulmalıdır!

15 Ocak 2009/001

 

İSRAİL’İN YAPTIĞI KIYIM DURDURULMALIDIR!

 

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili basın açıklaması:

İsrail ordusu tarafından Filistinlilerin yaşadığı Gazze bölgesine yönelik saldırılar 20. gününe girmiştir.

Bu süre zarfından bini aşkın insan yaşamını yitirmiş, binlercesi yaralanmıştır. Aralarında çocukların da bulunduğu bu yaralıların bir kısmı da yaşamlarının geri kalan kısmını sakat olarak geçirmek zorunda kalacaktır.

İsrail ordusu, misket ve fosfor bombaları da kullanarak, tam anlamıyla bir kıyım yürütmektedir. Bu tür kitle kıyımı yapan silahların kullanılması başlı başına bir insanlık suçudur.

Gazze’de insanlar yalnızca hava, deniz ve karadan yapılan bombardımanlarla değil, gıda, ilaç başta olmak üzere temel insani gereksinimlerden mahrum bırakılarak ölüm tehdidi altındadır.

On yıllardır süren çatışmalar, savaşlar, kıyımlar bugüne kadar hiçbir sorunu çözemediği gibi her geçen gün daha da karmaşık hale gelmesine neden olmuştur.

Çatışmanın her iki tarafındaki halk da ölüm ve gelecek korkusu yaşamakta, barışı özlemle beklemektedir.

Bu özleme ulaşmanın ilk yolu ateşkesin biran önce sağlanması, Gazze halkına konulan ablukanın kaldırılmasıyla açılabilir.

Birleşmiş Milletler, insanlığın yeni savaşlardan korunması için, dünya barışı için kurulmuştur. Tarafları bir araya getirmek, çözüm üretmek en başta Birleşmiş Milletler örgütünün sorumluluğundadır. Güvenlik Konseyi, taraflar arasında taraf tutmakla değil, insanların güvenliğini tehdit eden tehlikelere karşı önlem almakla, yani insanların güvenliğini sağlamakla yükümlüdür.

Filistinliler ve İsrailliler artık savaş çığlıkları atan, dökülen kanla siyaset yapanlara kulaklarını tıkamalı; barışı, demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti savunan, karşılıklı saygıyı öne çıkaran bir siyasetin oluşumuna katkı vermelidir.

Medya Takip Merkezi
TSD Hakkında | Duyurular | Haberler | TSD Şubeleri | Forum
Anasayfam Yap Anasayfam Yap Favorilerime Ekle Favorilerime Ekle Siteyi Öner Siteyi Öner
MEDYAMAG & SADETECH