Font Boyutu: A A- A+
Renk Değiştir: Pembe Sarı Mavi
Erişilebilirlik

TSD Forum yayında

Site İçi Arama

Basın Açıklamaları

Basın Açıklamaları
ETKİLEŞİM KUTUSU
E-POSTA İLE PAYLAŞ

E-Posta Adresi:

23 Nisan’da tüm çocukların yüzü gülmeli

  23 NİSAN’DA TÜM ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLMELİ

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesaj:

Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli adımlarından biri hiç şüphesiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıdır.

Atatürk’ün önerisiyle bu önemli tarihi gün, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza hediye edilmiştir.

Çocuklar her toplum için büyük önem taşımaktadır. Onların gelişimleri için en iyi koşulları sağlamak, toplumların önündeki temel sorumluluk ve görevlerden birisidir.

Eğitimden sağlığa, sosyal ve kültürel desteklerden, spora varıncaya kadar her konuda onların iyi ve sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanmaları için tüm kaynaklar seferber edilmelidir.

Yaşam koşulları ve karşılaştıkları sorunlar bakımından bu anlamda engelli çocuklar, çok daha fazla desteğe ihtiyaç duymaktadır.

Ne yazık ki içinde bulunduğumuz koşullar, engelli çocuklarımızın hak ettikleri destekten mahrum oldukları göstermektedir.

Engelli örgütleri olarak bizlerin yapabildikleri, toplumun bize verdiği destekle sınırlıdır. Burada asıl sorumlu olması gereken ise, Anayasamızdaki tarifiyle sosyal hukuk devletidir.

Devletin engelli çocuklarımıza sağladığı olanak ve desteklerin yetersizliği, yıllardır dile getirilmesine rağmen hala tam anlamıyla çözümlenebilmiş değildir.

23 Nisan’da bayram alanlarına bile koşamayan çocuklarımızın varlığı, bir şeylerin eksik yapıldığının ve eksikliğin farkında olunmadığının açık işaretidir.

Bizlerin beklentisi, 23 Nisanlarda tüm çocuklarımızın bayram sevincini yaşabilmesi için gereken tüm tedbirlerin alınması, hazırlıkların yapılması ve olanakların sağlanmasıdır.

Türkiye Sakatlar Derneği olarak, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

 

Medya Takip Merkezi
TSD Hakkında | Duyurular | Haberler | TSD Şubeleri | Forum
Anasayfam Yap Anasayfam Yap Favorilerime Ekle Favorilerime Ekle Siteyi Öner Siteyi Öner
MEDYAMAG & SADETECH