Font Boyutu: A A- A+
Renk Değiştir: Pembe Sarı Mavi
Erişilebilirlik

TSD Sigorta

Site İçi Arama

Duyurular

1 mayıs 2010 afişi
ETKİLEŞİM KUTUSU
E-POSTA İLE PAYLAŞ

E-Posta Adresi:

1 Mayıs’ta engelliler de var

 

6 işçi ve memur konfederasyonu tarafından düzenlenen 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü mitingi İstanbul, Taksim meydanında yapılacak.

Türkiye Sakatlar Derneği’nin önerisi ise mitingi izleyecek işitme ve konuşma engelliler için konuşmalar kürsüden işaret dili tercümanı ile aktarılacak.

 

Binlerce işçi ve memurun katılımıyla gerçekleştirilecek mitinge engelliler de güvenlik nedeniyle getirilen kısıtlamalara nedeniyle sınırlı da olsa katılmaya çalışacak.

 

Türkiye Sakatlar Derneği, şubelerine yaptığı bir çağrı ile uzun yürüyüş mesafeleri ve aşırı kalabalığı dikkate alarak yürüyebilecek durumda olan, kalp veya solunum yetmezliği sorunu bulunmayan üyelerin katılımını istedi.

 

Diğer engelli örgütlerinin üyelerinin de katılımıyla ortak bir kortej oluşturulması amacıyla davet yazısı gönderiliyor.

 

Engelliler, İstanbul Radyoevi Binası (Cumhuriyet Cad.) karşısındaki Fransız okulu önünde toplanacak ve Şişli yönünden gelen kortejle birlikte Taksim alanına gidecekler.

 

Saat 09.00’dan itibaren toplanma noktalarında bir araya gelen işçiler, memurlar ve tüm katılımcılar, ortak komutla yürüyüşe geçecek.

 

Miting çok sayıda tanınmış sanatçının oluşturduğu bir koronun 1 Mayıs marşını söylemesiyle açılacak ve konfederasyonlar adına hazırlanan ortak metnin bir işçi tarafından okunmasıyla devam edecek.

Medya Takip Merkezi
TSD Hakkında | Duyurular | Haberler | TSD Şubeleri | Forum
Anasayfam Yap Anasayfam Yap Favorilerime Ekle Favorilerime Ekle Siteyi Öner Siteyi Öner
MEDYAMAG & SADETECH